keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Koskelan huutokauppakohteen hinta nousi pilviin

Mainitsin aiemmassa kirjoituksessani Oulun seudun ulosottoviraston huutokauppaamasta asunnosta Koskelassa. Myyntihinta nousi lopulta käsittämättömän korkeaksi eli 89 700 euroon. Tähän tulee päälle vielä n. 5 000 euron vastikerästit ja muun muassa asunnon kylpyhuone pitää rempata ennen vuokrausta. Ostohinnan lisäksi maksetaan toki myös 2 %:n varainsiirtovero.

Ollaan optimistia ja oletetaan, että kämppä saadaan rempattua vuokrauskuntoon 15 000 eurolla. Vuokratuottolaskelman ulkopuolelle jäisi siis yhteensä 20 000 euroa miinusta.

Ei oteta vuokratuottolaskelmassa huomioon rahoituskuluja, eikä sitä, että huoneisto on vähintään yhden kuukauden tyhjillään remontin vuoksi. Vuokraksi oletetaan vaikkapa 650 EUR/kk ja remontointikuluksi (siis muut kuin heti tehtävät) vaikkapa 200 EUR/v. Hoitovastike on isänn.todistuksen mukaan 264,55 EUR.

Vuokratuotto olisi tällöin vain n. 5 %, jos vuokrausaste olisi 100 % eli vuokralainen asuu ja maksaa vuokraa 12 kk vuodessa. Ja vastikerästeihin ja välittömiin remppoihin paloi jo 20 000 EUR. Eihän tässä "sijoituksessa" ole päätä eikä häntää. Tuottolaskelman olisi voinut tehdä myös niin, että olisi pilkkonut kaikki remonttikulut vaikkapa seuraavalle viidelle vuodelle ja vastikerästin olisi voinut lisätä laskelman hankintahintaan, mutta johtopäätös ei muutu miksikään. Kyseinen "sijoitus" tulee tuottamaan vain ja ainoastaan persnettoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti