torstai 10. joulukuuta 2015

Ylihintaisen yksiön tarjouskisa Jyväskylässä

Lueskelin juuri Osta, vuokraa, vaurastu -blogista viimeisimmän kirjoituksen liittyen Jyväskylässä myynnissä olleeseen yksiöön. Kirjoituksessa ei mainita talon rakennusvuotta, mutta kyseessä on joka tapauksessa vanha murju. Jos oletetaan, että hoitovastike on vaikkapa 90 EUR/kk, vuokratuotto kirjoittajien tarjoushinnalla ja heidän olettamalla vuokralla (535 EUR/kk) olisi ilman mitään remppakuluja (ja mahdollisia rahoituskuluja) vain 5,88 %.

Olen täysin eri mieltä kirjoittajien kanssa siitä, että kyseessä oli "sijoitusasunnoksi erinomaisesti sopiva kohde". Mainitulle tuottotasolle pääsee myös uuden karheissa kohteissa, ja niissä remppa-kulut ovat minimaalisia. Käsillä olevan kohteen sijainti on annettujen tietojen perusteella erinomainen, mutta vuodessa on edelleen 12 kuukautta, ja edes 100-prosenttinen käyttöaste seuraavat kymmenen vuotta eivät tee ko. kohteesta vakavasti otettavaa.

Jyväskylän "hypettäminen" erinomaisena sijoituskaupunkina näyttäisi aiheuttavan sekoilua kokeneidenkin sijoittajien keskuudessa. Hypetys on selvästikin johtanut yksiömarkkinoiden ylikuumentumiseen Jyväskylässä.

In sum, Donald Trump would NOT approve!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti